סיווג קבלני

לא צריך לשלם הרבה על רישיון קבלן! מחיר זול מובטח!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב:

תוכן עניינים:

סיווג קבלני

סיווג קבלני נקבע על פי רשם הקבלנים אשר נמצא תחת משרד הבינוי והשיכון. ישנם סיווגים שונים עליהם נדון בהמשך. כל קבלן צריך לדעת כי הדרך אמנם ארוכה אך משתלמת בסופו של דבר. ייעודם של הסיווגים הוא גם בשביל הלקוח, אך לא פחות בשביל בעל המקצוע עצמו. לא מספיק לוודא שהקבלן מחזיק ברישיון, אלא חשוב לוודא כי הוא נמצא בסיווג המתאים.

סיווג קבלני – הכירו את הסיווגים הקיימים

ישנם ענפים שונים בתחומי הבנייה כגון: ענף תשתיות ופיתוח, ענף בנייה וכן הלאה… לכל ענף משל עצמו יש דרגות סיווג, כמעט בכל הענפים יש חמש דרגות סיווג כאשר סיווג 1 נחשב להיקף המצומצם ביותר, ואילו סיווג 5 הינו הרחב ביותר. הסיווגים קובעים את ההגבלה הכספית אותו יכול קבלן לקבל, כך למעשה מצטמצמים לקבלן פרויקטים שונים. 

דרגת הסיווג נקבעת על פי הניסיון של אותו קבלן בתחום, כמובן שחייב להיות הקבלן קבלן רשום. לכן, קבלן אשר נמצא בתחילת דרכו לא יוכל לקבל סיווג גבוה, רק לאחר ותק מסוים יוכל להתפתח. בכל תחילת שנה נקבעים הסכומים המדויקים אותם כל קבלן בדרגת סיווג כזו או אחרת רשאי לקבל.

סיווג קבלני – סבלנות זה שם המשחק

השמועה אומרת שגם את רומא לא בנו ביום אחד כיוון שלקבלן לא היה את הסיווג הקבלני המתאים… סבלנות משתלמת בסופו של דבר. הגדלת סיווג קבלני הינה הדרגתית, כך שבתחילת דרכו של הקבלן לא יוכל לקחת על עצמו פרויקטים מעל הסכום המותר על פי רשם הקבלנים. על מנת שתוכלו להרחיב את הסיווג שלכם עליכם להגיש בקשה אל רשם הקבלנים כל עוד אתם עומדים בקריטריונים של הותק והניסיון הנדרש. נכון להיום, בקשת הקבלן תאשר רק לאחר שהוכיח שהיקף סכום הפרויקטים בהם עמד על 80% לפחות מתקרת ההיקף הכספי המותרת לו על פי סיווגו הנוכחי.

סיווג קבלני – קצת מעיק, לא?

הסיווג הקבלני נועד בכדי להקנות גם ללקוח וגם לקבלן מעין מסגרת ממנה לא יוכל לצאת. על מנת שתוכלו לקיים פרויקט עליכם להיות קבלנים רשומים, זאת בכדי לקבל היתר בנייה. כמובן שתחום זה פרוץ וכיום מסתובבים בינינו קבלנים שעובדים ללא כל רישיון, חוסר הידיעה אצל הלקוח היא הגורם המשפיע פה. עם זאת, נוצרו הסיווגים והרישיונות בכדי להבטיח ללקוח עבודה מתאימה, בטוחה ומקצועית. כאשר לקוח פונה אל קבלן בבקשה לעבודות שיפוצים, חייב הקבלן להיות בעל סיווג מתאים תחת ענף זה, ולא ענף אחר כמו כבישים. קבלן ללא סיווג מתאים, משמע קבלן ללא ידע מקצועי בנושא. למצב כזה יש השלכות רבות, כמו לדוגמא עבודה שאינה משתלמת, עבודה לא מקצועית, בעיות בטיחותיות אשר יכולות לצוץ בעתיד.

סיווג קבלני – האם ישנה השפעה על המחיר?

כאשר אתם פוגשים בקבלן אשר מציע לכם מחיר נמוך מהממוצע עליכם בראש ובראשונה לוודא האם מדובר על קבלן בעל רישיונות. מחיר חריג בעל השלכות רבות, בין היתר האפשרות לכך שלא תקבלו אישור בנייה ושהמבנה שלכם נמצא לא חוקי. מצד שני, קבלן בעל סיווג גבוה יכול לדרוש עבור פרויקט מסוים סכום גדול יותר משל אחרים, והסבירות בה יקבל את העבודה הינה גבוה גם היא. הסיבה לכך היא שהסיווג הוא למעשה גם פן שיווקי אצל הקבלן, סיווג גבוה מעיד על בעל מקצוע בעל ניסיון רחב, וותק, וסבירות גבוהה לקבל תוצאות עבודה ללא כל פגם.

סיווג קבלני – פנקס קבלנים

בסופו של דבר סיווג קבלני עבור כל קבלן רשום בפנקס הקבלנים אצל רשם הקבלנים. בדרך זו תוכלו לוודא מיהו הקבלן אשר עומד מולכם, בדרך זו גם נוצרת תחרות יותר מצומצמת בקרב הקבלנים המורשים. אם בעבר יכל כל קבלן לקחת פרויקט, כעת נמצא סיווג מתאים עבור סוגי הפרויקטים השונים. 

האם כדאי לבחור בקבלן בעל סיווג גבוה דווקא?

לא תמיד הבחירה בסיווג גבוה היא נכונה, עם זאת מדובר על עבודה מקצועית בסבירות גבוהה. מצד שני, קבלן בעל סיווג נמוך יכול להתאים לפרויקטים שונים אשר מתאימים לתחום ההתמחות שלו, לא תמיד יהיה מדובר על קבלן בעל חוסר ניסיון, אלא ייתכן ומדובר על קבלן בעל ניסיון נרחב בתחום ספציפי. סקר שוק הוא הדבר הבסיסי שיש על כל לקוח לקיים לפני בחירת בעל המקצוע.

העלאת סיווג קבלניהעלאת סיווג קבלני

כמו בכל סוג עבודה, רמת העובד נקבעת על פי פרמטרים מסוימים, בין אם זה לימודים או ניסיון בשטח. כך גם בענף הבנייה, לכל קבלן יש סיווג קבלני אשר מוצהר בפנקס הקבלנים, סיווג אשר כל לקוח מולו אתם עומדים יכול לדעת. הסיווג הוא גם הוכחה לכך שאתם קבלנים רשומים, ומצד שני גם בשביל הלקוח בכדי לדעת מהי רמת המקצועיות שלכם ומהו תחום ההתמחות שלכם.

העלאת סיווג קבלני – מהו סיווג קבלני?

סיווג קבלני הינו חלוקה של קבלנים לפי ענפים וניסיון עבודה. הסיווג הקבלני נמצא רק אצל קבלן רשום, ואותו תוכלו למצוא בפנקס הקבלנים. בפנקס הקבלנים תוכלו לחפש קבלן על פי סיווג, שם, ענף או מיקום. כפי שציינו הסיווגים מתחלקים לפי ענפים: ענף הבנייה, ענף תשתיות ופיתוח, וענף האינסטלציה. תחת כל ענף ישנן עוד תת קטגוריות, למעשה חמישה סיווגים לכל ענף. הסיווג על פי דרגות כאשר דרגה 5 היא הגבוהה ביותר, ואילו דרגה 1 היא הנמוכה ביותר.

העלאת סיווג קבלני – איך זה עוזר?

בעבר ענף הבנייה היה די פרוץ, כל קבלן לקח על עצמו איזה פרויקט שהוא רצה, ולמעשה הוא "השתפשף" על חשבון הלקוח. לכן, משנת 1969 החלו להיכנס חוקים אשר מגבילים את הקבלן באופן כזה או אחר, אך מטיבים לקבלנים רשומים והופכים את המקצוע ליותר ערכי ומבוקש. הסיווג הקבלני למעשה מגביל את ההיקף הכספי בו הקבלן יכול לעבוד באתר בניה אחד, כך קבלן מתחיל לא יוכל לקחת על עצמו פרויקטים שהם "גדולים עליו", בהתאם לניסיונו כמובן. ככל שיש לקבלן יותר ניסיון מוכח וותק הוא יכול להיות בעל סיווג גבוה יותר.

העלאת סיווג קבלני – איך עושים את זה?

אוקיי, פניתם אל משרד הבינוי והשיכון ומשרד הרווחה וכעת אתם כבר נחשבים לקבלן רשום סיווג 1. מהם הקריטריונים אותם אתם צריכים לעבור על מנת שתוכלו להיות בעלי סיווג גבוה יותר? קבלן יכול להגיש את הבקשה שלו עבור העלאת סיווג קבלני רק בחלוף שנה מהיום בו ניתן לו הסיווג הנוכחי. מלבד לפרמטר של הזמן, על הקבלן להציג הוכחות שאכן עבד בשנה הזאת בהיקף הנדרש. הפנייה להעלאת סיווג קבלני היא מול רשם הקבלנים, שם עליך יהיה להגיש בקשה מסודרת בצירוף הוכחות של היקף עבודה והמתנה של שנה מהיום בו ניתן הסיווג הנוכחי.

כפי שאתם יודעים, לכל כלל יש יוצא מן הכלל, כך גם לגבי הסיווג של הקבלן. קבלן רשאי לבצע פרויקט אשר נמצא מחוץ לגבולות הכספיים שלו תחת תנאים חריגים. חשוב להדגיש, אם יגיע קבלן ללא שום ניסיון ויבקש לעבור את הגבולות הכספיים שהקציב רשם הקבלנים, סביר להניח ויקבל דחייה. עם זאת, כאשר מדובר על קבלן בעל ותק מוכח אשר מגיע בקשה לחרוג עבור פרויקט מסוים מהגבול הכספי יכול הוא לקבל סיווג מיוחד או סיווג לתקופה.

העלאת סיווג קבלני – הליך בירוקרטי

בקשה עבור העלאת סיווג קבלני כרוכה בהליך בירוקרטי לא פשוט, עליכם להגיש לא מעט מסמכים ובנוסף גם חוזה המשקף בצורה מלאה את התנהלות העבודה שלכם, את הפרויקטים אותם לקחתם מהתקופה בה קיבלתם את הסיווג הנוכחי, חוזה של קבלן ראשי עם מזמין העבודה, כמויות מדויקות ופירוט מלא של ההכנסות שלכם, נתוני עלות עבודה על פי טופס עבודות הנדסה בנאיות ועוד…

אמנם מדובר על הליך בירוקרטי קשוח, אך עדיין אפשרי לעשות זאת בעצמכם, פשוט יהיה עליכם להקדיש לזה זמן מחשבה, וירידה לפרטים הקטנים בכדי שלא תקבלו דחייה. מצד שני, ניתן להיעזר בחברה חיצונית אשר מתמחה בהנפקת מסמכים אלו, החברה תדע לכוון אתכם לכל דבר אותו אתם צריכים וזאת עם מינימום עירוב שלכם בתהליך. תעברו שלב שלב בתהליך עד לקבלת התוצאה הרצויה, וכן יהיה עליכם לשלם סכום כלשהו לאותה חברה עבור התיווך והייעוץ המקצועי. 

בסופו של דבר העלאת סיווג קבלני הוא עוד צעד אל המטרה, ולכן חשוב לעשות את זה חכם וזאת רק על ידי בדיקת תאימות עוד לפני שאתם נכנסים לתוך תוכו של התהליך. זכרו, הסיווג הקבלני מעודד צריכה של קבלנים רשומים והופך אתכם לנחשקים יותר מפני קבלנים לא רשומים. כל מה שאתם צריכים הוא סבלנות, וללמוד מכל יום שעובר.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב:

התקשרו עכשיו
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!