תפקידו של רשם הקבלנים | מה צריך לדעת על פנקס הקבלנים

לא צריך לשלם הרבה על רישיון קבלן! מחיר זול מובטח!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב:

תוכן עניינים:

אישור מבנה מסוכןקנייה או שיפוץ דירה היא אחת ההוצאות הגדולות ביותר, והחשובות ביותר שבו תצטרכו להשקיע זמן וכסף רב.  הכי חשוב, שלא תמצאו את עצמכם על בנייה לא איכותית, וגם יותר גרוע עם קבלן שעזב באמצע השיפוצים או שלא המשיך את הבנייה.  על מנת להימנע מעוגמת נפש, חשוב לבדוק כי הקבלן רשום בפנקס הקבלנים. פנקס זה של רשם הקבלנים נותן את רשימת הקבלנים, המורשים לעסוק בענף הבנייה.  בזכות ההקפדה על הרישום, תוכלו להיות בטוחים כי הקבלן בו בחרתם הוא איכותי מאד וישר. 

מהו קבלן רשום? 

קבלן רשום זהו קבלן העומד בכל התנאים על פי החוק בתחום הבנייה, ונרשם בפנקס הקבלנים.  קבלן זה בעל רישיון לעסוק הן בעבודות שיפוץ שונות, והן בעבודות של קבלן בהיקפים גדולים יותר. קבלן רשום עובד על  פי כל מיני תנאים, שנקבעו על ידי משרד הבינוי והשיכון, כמו כן במקרים רבים שבהם הקבלן לא מסיים עבודה, אז קבלן רשום מחייב לכללים האלו והוא יבצע עבורכם עבודה איכותית ומוצלחת ביותר.

מהו פנקס הקבלנים? 

זהו מאגר מידע מקוון, העומד לרשות הציבור. מאגר זה מנוהל, על ידי רשם הקבלנים במשרד הבנוי והשיכון, ואחראי על כך. רישום הקבלנים, הוספה או ביטול של קבלן, כמו כן גם אחראי על תלונות נגד קבלנים שונים, ואף לביטול הרישום שלהם בפנקס הקבלנים, במידה והם לא עומדים לפי הכללים.  פנקס הקבלנים מהווה עבור הציבור הרחב כלי משמעותי, בכך שמכיל מאגר גדול וענק של כל הקבלנים בישראל, שכל אדם המעוניין בשירותי קבלן, ומעוניין לדעת אם אדם קבלן רשום.

נכון לעכשיו, פנקס הקבלנים בישראל מכיל יותר מ12,000 קבלנים מורשים לעבודות שונות ולא רק בתחום הבנייה.  קבלנים רשומים אלו קבלנים, המופיעים על פי הסיווג וההיקף הכספי, שבו מותר להם לעבוד. על הסיווג הזה ועל הרישום ועל הניהול אחראי רשם הקבלנים במשרד הבנוי והשיכון.  על פי התקנות קבלנים של עבודות הנדסה, רק קבלנים רשומים בלבד יכולים לבצע את עבודות אלו.  משרדי ממשלה, וכן ארגונים מפעלים, המעוניינים בעבודות אלו הם יכולים לבדוק בקלות ובמהירות את הרישום של הקבלן, שהציע הצעה במכרז לצורך ביצוע העבודה.

רישיון קבלן רשום

מהו רשם הקבלנים? 

רשם הקבלנים הוא גוף האחראי במשרד הבינוי והשיכון על כל התחום הקשור בקבלנים.  על פי רשם הקבלנים קיימים 32 ענפים וענפי משנה המסווגים לענפים ראשיים וענפי משנה. הענפים מוגדרים על ידי קוד ענף בעל 3 מספרים המיוחדים רק לו, וכך ניתן לזהותו.  כל ענף מחולק ל3 קבוצות כל קבוצה כזו מחולקת ל5 קבוצות של ענפי בנייה מותרים.  לכל ענף כזה יש את הסיווגים המותרים לכך המיועדים בסכום של אלפי שקלים, ובשביל להיות מוסמך לקבוצה זאת, כל קבלן צריך להיות רשום במרשם הקבלנים.  

מה הם התפקידים שאליכם אחראי רשם הקבלנים? 

תפקודו ותחומי האחריות של רשם הקבלנים מעוגנים בחוק רישום הקבלנים לעבודות הנדסה בנאיות, התשכ"ט 1969. החוק בין השאר קובע את הסמכויות ותחומי האחריות של רשם הקבלנים ואת כל הפרטים באחריות של פנקס הקבלנים, ואת אופן הניהול והרישום של פנקס זה, ולכן מומלץ להירשם בפנקס. 

  • הוספה והורדה של קבלנים- פנקס הקבלנים הוא הפנקס שבו רשומים הקבלנים העוסקים בתחומים כמו בניין, צנרת, ועוד. רשם הקבלנים אחראי על ניהול הפנקס, ומוסיף את כל הקבלנים הקשורים אליו, וכולל רישום קבלנים, ואחריות על המבחנים העיוניים שלהם, ביטול רישום מסיבות שונות, וכן הסיבה העיקרית ביותר היא אי עמידה בתנאים של רשם הקבלנים.
  • שינוי או העלאת הסיווג המקצועי או הכספית שלהם. 
  • הנפקת רישיון דו שנתיים- רשם הקבלנים אחראי בין השאר על הנפקת הרישיון הקבלים לפי הסיווג שלו, וכך רישיון הקבלן מספיק לשנתיים בלבד. 
  • הליכי משמעת- אחריות על ניהול תהליכי משמעת נגד קבלנים, שאינם עומדים בכללים של משרד הבנוי והשיכון, וכן שימוש בחומרים איכותיים ומקצועיים ויתר ההליכים נגדם עד ביטול במרשם הקבלנים. 
  • תלונות- טיפול בתלונות שהגיעו על קבלנים שונים, שאינם עומדים בכללים של משרד הבינוי והשיכון וטיפול בהם.
  • אכיפת החוק- אחראי לטפל בתלונות שמגיעים אליהם על קבלני בנייה, שעובדים בלי רישום בפנקס הקבלנים, והגשת חומרי החקירה לתובע בעיר או ברשות המקומית שבה התבצעה העבירה. 
קבלן רשום

מי עוד בנוסף אחראי על הנושא? 

חשוב מאד להבין כי חוץ מרשם הקבלנים ישנם עוד שני גופים העוזרים לו בנושא: 

  • מועצת הקבלנים לעבודות הנדסה בנאיות- התפקיד של המועצה לייעץ לשר הבינוי והשיכון, וכן חברים בה נגידי הקבלנים, נציגי ממשלה, נציגי ציבור, ועוד נציגים שונים הקשורים לענף. 
  • ועדת הערר- התפקיד העיקרי של ועדה זו הוא לדון בעררים, המוגשים לרשם הקבלנים. העומד בראש הועד הוא שופט משפט מחוזי בדימוס, שמונה בידי שר המשפטים, שני אנשי ציבור, ושני יועצים שמינה שר הבריאות והשיכון. 

רשם הקבלנים הינו הגוף האחראי על רישום קבלנים רשומים  בפנקס הקבלנים שהיא מעין רשימה של הקבלנים הרשומים. רשם הקבלנים אחראי בין השאר לשנות סיווג או אפילו להסיר שם מרשימת הקבלנים, ולכן ישנה חשיבות רבה לרשם הקבלנים האחראי בין השאר על פנקס הקבלנים. 

כל אדם  המעוניין להיעזר בשירותיו של קבלן להיעזר בשירותי שמציע רשם הקבלנים.

ראו גם: רישום קבלן שיפוצים

איך ניתן לבצע חיפוש בפנקס הקבלנים בישראל? 

החיפוש קל, פשוט, וידידותי למשתמש, וניתן לבצע אותו מהמחשב בבית. 

יש להיכנס אל אתר משרד הבנוי והשיכון, וכך ניתן לבצע את החיפוש על ידי אחד מהפרטים הבאים: על פי שם הקבלן, מספר חברה, ישוב, מספר קבלן, ענף, וסיווג. 

לאחר ביצוע החיפוש האדם יכול לקבל את הפרטים הבאים:

  • פרטים אישיים של הקבלן, הכוללים: שם מלא, מספר חברה , מספר קבלן , כתובת וטלפון לית קשר. 
  • הענף הראשי או המשני שאליו הקבלן מסווג. 
  • היקף כספי, שהקבלן רשאי להשתמש בו לאתר בודד. 
  • המומחים שאיתם עובד הקבלן. 
  • מועד הרישום הראשוני של הקבלן, ותאריך הסיווג האחרון שקיבל. 
  • הקבלן מוקפא או יש שלילה על ידי רשם הקבלנים לעסוק עבודות הנדסה בנאיות. 

פנקס הקבלנים הינו המקום היחיד והמעודכן ביותר המכיל את כל רשימת הקבלנים הרשומים בכל התחומים הקיימים במדינת ישראל. ניתן לבצע חיפוש קל ומהיר על מנת למצוא קבלן רשום בפנקס הקבלנים ולקבל עליו מידע איכותי ואמין המעודכן לעיתים קרובות על ידי רשם הקבלנים.  וכך תהיו בטוחים בטיב העבודה שתוגש לכם.

רשם הקבלנים פנקס רשם הקבלנים פנקס

תחום הבנייה אמנם תחום משתלם מאוד, אך גם מבלבל מאוד. כאשר אנו רואים קבלן אנו לא יודעים מה עומד מאחוריו, אך בכדי להיות קבלן בעל היקף עבודה גבוה עליך לעבור כברת דרך רצינית. פנקס הקבלנים הוא מונח שכל קבלן מתחיל חייב להתחיל, הפנקס ורשם הקבלנים הם למעשה המפתח שלכם להתקדם הלאה במקצוע, להתפתח ולא להישאר תקועים באותו מקום.

 

רשם הקבלנים פנקס – מהו רשם הקבלנים?

רשם הקבלנים הינו גוף מטעם משרד הבינוי והשיכון, רשם הקבלנים אחראי על תחום הקבלנים בלבד. בעבר היה מאוד פרוץ ענף הבנייה ובשל כך נוצר הצורך ברשם הקבלנים בשנת 1969. בתור התחלה חילקו בענף הבנייה את כל התחומים לענפים ותתי ענפים, כיום ישנם 32 ענפים וענפי משנה. ישנו קוד מסוים עבור כל ענף וענף משנה בכדי לזהות אותו בפנקס הקבלנים. אם כך, רשם הקבלנים הינו אחראי על הסדר בתחום הקבלנים, אך הוא גם הגוף האחראי על הסיווגים, בחינת בקשות שונות מטעם הקבלנים, והוא בעצם הגורם המתווך והישיר עבור כל קבלן.

רשם הקבלנים פנקס – תפקידיו של רשם קבלנים

לרשם הקבלנים תפקידים רבים, אך הבולטים בהם באים לידי ביטוי בהוספה והורדה של קבלנים אל ומפנקס הקבלנים. למעשה כל ניהולו של הפנקס הוא בידי רשם הקבלנים, על פנקס הקבלנים נדבר בהמשך. כמו כן, רשם הקבלנים הוא זה שבוחן את דרישתו של הקבלן להעלאה בסיווג, הנפקת רישיון קבלן אשר תקף לשנתיים בלבד. מבעד לכל מה שציינו עכשיו, רשם הקבלנים הוא גם האחראי על אכיפת חוק הקבלנים, על רשם הקבלנים לבחון האם קבלן עומד בדרישות של משרד הבינוי והשיכון, טיפול בתלונות מצד לקוחות או מעסיקים כאלה ואחרים, הגשת חומרי חקירה לתבוע, בדיקה האם עובד קבלן ללא רישום בפנקס הקבלנים, העסקת עובדים זרים שלא כחוק ועוד…

רשם הקבלנים פנקס – מהו פנקס קבלנים?

מדובר על מאגר מידע אודות כל הקבלנים בעלי הרישיון, מאגר המידע אינו בשביל רשם הקבלנים בלבד אלא גם בשביל כל אדם אשר זקוק לשירות קבלני. פנקס הקבלנים הוא מאגר הקבלנים הגדול והמלא ביותר שתמצאו, והוא נמצא בצורה מקוונת באתר של משרד הבינוי והשיכון. בפנקס הקבלנים תמצאו למעלה מ-12,000 קבלנים אשר מחולקים על פי ענפי עבודה ודרגת סיווג. שימו לב, בכל אופן בו אתם משיגים שירות קבלני, עליכם לוודא כי הקבלן נמצא במאגר שרק על פי כך יוכח כי הוא נושא רישיון מוכר על ידי רשם הקבלנים.

https://www.youtube.com/watch?v=acZe1ojvdO4

רשם הקבלנים פנקס – מה החשיבות של פנקס קבלנים?

כל קבלן רוצה להיות רשום בפנקס הקבלנים של רשם הקבלנים, מדובר על יתרון גדול על פני קבלנים שאינם רשומים. עם זאת, יש לעמוד בתנאים מסוימים על מנת שתוכלו להגיש בקשה בכלל. עצם היות הקבלן רשום בפנקס הקבלנים מעצים את שמו בתחום אל מול לקוחות ועמיתים לעבודה. רישום בפנקס הקבלנים מעיד על הקבלן כאחד אשר עומד ברמה מקצועית גבוהה, מחזיק ברישיון, ניסיון, בעל סיווג ואמינות מצד הרשויות. 

לכן, כל קבלן רוצה להיות רשום בפנקס הקבלנים, אך מדובר על הליך בירוקרטי לא פשוט. חשוב להדגיש, פנקס הקבלנים פתוח לכל מי שרוצה לבדוק אותו, לא להירשם. זאת אומרת שכאשר אתם נמצאים בפגישה על לקוח או מעסיק, הוא יכול לגלות את כל המידע עליכם דרך פנקס הקבלנים כל עוד אתם רשומים שם, חשוב לא לראות את זה כחיסרון אלא כיתרון. מצד שני, כאשר אין הקבלן רשום בפנקס הקבלנים זה מיד מדליק נורת אזהרה אצל הלקוח או המעסיק, שכן קבלן זה מוגבל יותר מבחינת היקף עבודה, ואין ידע עליו מבחינת אמינות למעט מקרים של המלצות.

רשם הקבלנים פנקס – סיווג קבלני

כפי שציינו, בפנקס הקבלנים מצוין כל המידע אודות הקבלן הרשום. מבין המידע אותו תוכלו לגלות יש גם את דרגת הסיווג של הקבלן, כאשר דרגה 1 היא הנמוכה ביותר ואילו דרגה 5 הגבוהה ביותר. הדרגות למעשה מעידות על ניסיון של הקבלן, ומצידו של הקבלן הן מגבילות אותו מבחינת היקף הפרויקטים אותם יוכל לקחת מבחינת סכום. הסיבה לכך שהיקף התגמול הכספי מוגבל הוא בכדי למנוע מקבלן ללא ניסיון לקחת פרויקטים שאינם מתאימים לו. ברגע בו חלפה שנה מאז קיבל קבלן את דרגת הסיווג הנוכחית ועמד ביתר הקריטריונים, רק אז יוכל להגיש בקשה עבור העלאת דרגת סיווג. 

רשם הקבלנים פנקס הקבלנים רשם הקבלנים פנקס הקבלנים

כל קבלן אשר נכנס לתחום הבנייה שומע מונחים כמו רשם הקבלנים, פנקס הקבלנים ועוד… לשני המושגים שזה עתה ציינו יש חשיבות רבה בכל הנוגע להמשך הדרך שלכם בתחום הקבלנות, כמו כן אל כמות העבודות אותן תקבלו כתוצאה מרישום בפנקס הקבלנים. לפניכם כל מה שאתם צריכים לדעת על רשם הקבלנים ופנקס הקבלנים, איך זה נוגע לכם ואל הלקוחות שלכם.  

רשם הקבלנים פנקס הקבלנים – קבלן רשום

כל קבלן רשום יהיה רשום בפנקס הקבלנים הנמצא אצל רשם הקבלנים אשר עובד ישירות תחת משרד הבינוי והשיכון. האם אפשר למצוא עבודה ללא רישום בפנקס הקבלנים? התשובה היא חד משמעית כן. האם זה כדאי? התשובה היא חד משמעית לא. על פי חוק שנוסד משנת 1969 חייב כל קבלן להחזיק ברישיון המתאים לסוג עבודתו. אדם שעובד ללא רישיון עובד באופן לא חוקי ולכן גם אינו מבוטח, כמו כן הפרויקט אינו מבוטח. על מנת שיוכל להיות אדם קבלן רשום עליו לעמוד בקריטריונים מסוימים, בין היתר הכשרה של קורס ייעודי, ניסיון בתחום בו פועל. לכל קבלן יש סיווג ודרגת סיווג, משמע קבלן כבישים אינו יכול לקחת פרויקט הקשור לקבלן עפר אלא אם כן יש ברשותו את הסיווג המתאים. כל קבלן רשום נמצא בפנקס הקבלנים, שם מצוין גם תחום ההתמחות שלו, סיווג ודרגת סיווג. בחירה בקבלן שאינו מורשה לפרויקט שלכם הינה בחירה שיכולה להוביל אתכם להוצאות רבות בעתיד, הן בשל התיקונים עקב רשלנות בעבודה, הן מבחינת היתרים שלא תוכלו לקבל אלא אם כן תעבדו מול קבלן מורשה.  

מהן הגבלות סיווג?

כפי שציינו, ברגע בו אתם רשומים אצל רשם הקבלנים הינכם מופיעים בפנקס הקבלנים שם כל לקוח וכל יזם יכול לראות את דרגת הסיווג שלכם. ישנן 5 דרגות סיווג כאשר כל דרגה מגבילה את הקבלן בהיקף ההכנסה אותו הוא יכול לקבל מכל פרויקט, זאת בכדי למנוע מקבלן לקחת פרויקטים שנחשבים למורכבים יותר כאשר אינו עבר את הוותק המתאים. כמו כן, הסיווג מראה גם על רוחב בתחומי ההתמחות שכן ענף הבנויה בנוי מתתי ענפים שונים ומגוונים.

יתרון גדול מול המתחרים

הרישום בפנקס הקבלנים יכול להישמע לעיתים כמו נטל מסוים, אך מדובר על טייטל מכובד אשר יכול להעניק לכם עוד מספר רחב של לקוחות. אחד היתרונות שיש לקבלן רשום הוא ההבדל והייחוד מקבלנים אחרים אשר אינם נחשבים לבעלי רישיון, בדרך זו יותר לקוחות יעדיפו לפנות אליכם מאשר לאדם ללא רישיון. עצם זה שיש לכם רישיון לא אומר שפשוט עברתם הכשרה וזהו, אלא מדובר על אדם מוסמך ומוכר על ידי רשם הקבלנים, בדרך זו האמינות בכם גוברת והסבירות בה תקבלו העדפה על פני קבלן שאינו רשום גבוהה יותר. היתרון השני בא לידי ביטוי בהיקף העבודה של כל קבלן. החוק אינו מחייב כל קבלן להיות מורשה, אלא תחת הכנסה מסוימת. משמע, אם תרצו לקבל רק פרויקטים קטנים, לא תהיו חייבים להיות רשומים. עם זאת, כאשר אדם רוצה להתרחב ולקבל פרויקטים בסכומים גדולים יותר, חייב הוא להחזיק ברישיון מתאים. המסקנה היא, כל עוד אין לכם רישיון לא תוכלו להרחיב את היקף העבודה של העסק שלכם.  

רשם הקבלנים פנקס הקבלנים – איך עושים את זה?

על מנת שתוכלו לקבל את הרישיון המיוחל עליכם לעבור הכשרה ולהיות בעלי ותק מסוים. אם כבר יש לכם את שנות הניסיון הדרושות, תוכלו לקבל את הרישיון מיד לאחר ההכשרה אותו תעברו במוסד מוכר על ידי משרד העבודה והרווחה. לאחר מכן המידע יועבר לרשם הקבלנים, ומתפקידו לרשום את בפנקס הקבלנים. כך למעשה יהיה ניתן למצוא בקלות את השירותים שלכם תחת הסיווג בו אתם מוגדרים (קבלן שיפוצים, קבלן חשמל וכן הלאה…). זכרו, ככל שהסיווג שלכם גבוה יותר כך היקף הפרויקטים שתוכלו לקחת על עצמכם גדול יותר. מדי שנה ניתן לראות את מגבלת הסכום שכל סיווג יכול לקבל, ישנם סיווגים המקנים לכם לקחת פרויקט עד מיליון ש"ח, ומצד שני ישנם סיווגים המאפשרים לכם לקחת פרויקטים העולים על 40 מיליון ש"ח.

מרבית האזרחים הפרטיים המחפשים קבלן רשום לביצוע פרויקט שיפוץ או בנייה עבורם, כלל אינם מודעים לכך שמעבר לבדיקת היותו של קבלן רשום או לא רשום, יש לבחון גם את הסיווג בו הוא מסווג ברשם הקבלנים. המפתיע הוא שגם קבלנים רבים כלל לא מודעים לנושא הסיווג וזה אולי המקום להסביר מה זה אומר. אז מה זה סיווג? האם בתהליך הרישום במשרדי רשם הקבלנים סיווג הוא משהו שמוסדר מן ההתחלה ובצורה אוטומטית? את התשובות נותנים לכם בשורות הבאות המומחים של חברת התקווה, המספקת שירותים עסקיים ומקצועיים לקבלנים ובכלל זה רישום קבלנים.

 

מה זה סיווג קבלנים?

ובכן, כאשר קבלן מוציא רישיון עסק ושמו מתווסף לפנקס הקבלנים המנוהל על ידי רשם הקבלנים סיווג הוא פרמטר שמגדיר את גבולות הגזרה של הרישיון אותו קיבל הקבלן. כך למשל, קבלן אינסטלציה לא מורשה לבצע עבודות הנדסה בנאיות והוא לא מורשה לבצע עבודות חשמל, שיפוצים כוללים או עבודות עפר. לכל רישיון קבלן ישן גבולות גזרה, המגדירות מה כולל הרישיון ואלו נקבעים במסגרת נתון הסיווג. פנקס הקבלנים מחולק לפי רמות סיווג שונות ולפי קטגוריות מפתח. קטגוריות המפתח מתייחסות לתחומי ההתמחות השונים בענף הבניין קרי, אינסטלציה, חשמל, עפר, בנייה, שיפוצים, איטום וכן הלאה. בתוך כל קטגוריה ישנם סיווגים ותתי סיווגים המספקים לנו מידע על הפרויקטים אותם יכול הקבלן לבצע במסגרת הרישיון שלו. פרויקטים אלה וכך גם הסיווג, נבדלים ביניהם במונחי שטח הפרויקט במ"ר ובמונחי כסף קרי עלות כוללת של הפרויקט. קבלן רשום בסיווג הבסיסי ביותר, יוכל לבצע אך ורק פרויקטים שהשטח המקסימלי שלהם הוא איקס מ"ר והעלות הכוללת שלהם היא איקס שקלים ולא מעבר לכך. לאורך השנים, רוכש הקבלן עוד ועוד ניסיון ומטפס בסולם הסיווגים עד לסיווג הגבוה ביותר שמאפשר לו לבצע למעשה כל פרויקט בכל היקף בתחום ההתמחות בו הוא רשום.

איך מבוצע הסיווג בפועל?

כאשר אתם מקבלים רישיון קבלן ושמכם מתווסף לפנקס הקבלנים המנוהל על ידי רשם הקבלנים סיווג הוא פרמטר שנקבע באופן אוטומטי ושמכם יופיע תחת הסיווג שהוענק לכם. סיווג זה נקבע על פי שורה של פרמטרים מקצועיים ואחרים שאותם בוחן רשם הקבלנים, אם כי ברובם המכריע של המקרים, קבלן שזה עתה קיבלת את רישיון הקבלן שלו, יסווג בסיווג הבסיסי ביותר ויוכל להתקדם לסיווגים הגבוהים יותר רק לאורך השנים עם צבירת יכולות נוספות ועם צבירת הוותק המקצועי הנדרש. ישנם מקרים בהם הקבלן מסווג בסיווג גבוה יותר מהסיווג הראשוני. אלו הם המקרים בהם מדובר בקבלן בעל וותק מקצועי רב שנים ובעל ניסיון בניהול פרויקטים גדולים, מה שמאפשר לסווג אותו ברמת סיווג גבוהה יותר, אם כי סוגיה זו נתונה לפרשנות של רשם הקבלנים ואינה מבוצעת באופן מתמטי שיטתי.

כאשר אתם עוברים את התהליך של רישום קבלן, ישנם צעדים מסוימים שאתם יכולים לבצע על מנת למקסם גם את הסיווג בו תסווגו. כמו כן, לאורך השנים יהיה עליכם לבחון את האפשרות שלכם להתקדם בסולם הסיווגים ולוודא שאתם מתנהלים מול רשם הקבלנים כדי להעלות את הסיווג הזה במידה וזה אפשרי. ככל שהסיווג שלכם יהיה גבוה יותר, כך תוכלו לבצע יותר פרויקטים וזה אומר שיעמוד בפניכם שוק יותר גדול עם מגוון רחב יותר של פרויקטים. חברת התקווה היא החברה שאיתה אתם רוצים לעבור את התהליך של רישום קבלן ולהיות בטוחים, שכל הפרטים נבחנים לעומק על מנת להבטיח שאתם גם מקבלים את הסיווג הגבוה ביותר לו אתם זכאים.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב:

התקשרו עכשיו
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!