חוק רישום קבלני שיפוצים

לא צריך לשלם הרבה על רישיון קבלן! מחיר זול מובטח!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב:

תוכן עניינים:

חוק רישום קבלני שיפוצים חוק רישום קבלני שיפוצים

כל קבלן באשר הוא נמצא תחת פיקוחו של רשם הקבלנים, אלמלא מדובר על קבלן אשר עובד ללא רישיון אך על פי חוק. רשם הקבלנים עובד תחת משרד הבינוי והשיכון עקב חוק רישום קבלני שיפוצים ויתר ענפי המקצוע. כיום יש 12,000 קבלנים בעלי רישיון, והם נהנים מהטבות והיצע עבודה רחב שלא יגיע לאלו אשר נמצאים ללא רישיון.  

חוק רישום קבלני שיפוצים – מהו?

חוק רישום קבלני שיפוצים נוגע לכל ענף הבנייה, חוק שנכנס לספר החוקים בשנת 1969. לחוק מטרה אחת עילאית, להסדיר את כל ענף הבנייה באמצעות פיקוח של גוף חדש המכונה רשם הקבלנים אשר נמצא תחת משרד הבינוי והשיכון. במשך כל הזמן משנת 1969 חלו שינויים בחוק הקבלנים, ואופן הניהול שלו רק השתדרג. אחד החוקים הבולטים שנוצרו עקב השינויים הוא רישום בפנקס הקבלנים, כל קבלן אשר קיבל רישיון מטעם רשם הקבלנים יהיו גלוי לכל בתוך פנקס הקבלנים. https://www.youtube.com/watch?v=cq2myA4B4Pk

חוק רישום קבלני שיפוצים – תנאים לרישום קבלן

הממונה על רישום בפנקס הקבלנים הוא רשם הקבלנים. כל קבלן רשאי להגיש בקשה, אך לא כל בקשה תתקבל על ידי רשם הקבלנים. יש לעמוד בתנאים אותם מציב גוף זה, בין היתר ניסיון של שנתיים לפחות (מהנדסים ואדריכלים), 4 שנות ניסיון עבור קבלנים אשר עברו הכשרה לא אקדמאית, וכמו כן מנהלי עבודה עם 6 שנות ניסיון רשאים להגיש את הבקשה. קבלן שיפוצים מתבקש להציג 5 שנות ניסיון ובנוסף יהיה חייב לעבור מבחני הסמכה, כך בכל ענפי המשנה אשר נדרש בהם שילוב של הכשרה מקצועית. בנוסף, ישנם קבלנים אשר לא יוכלו להגיש בקשה עקב חוסר ניסיון, ללא הכשרה מקצועית או אקדמאית, בעלי עבר פלילי, הרשעות וכן הלאה… על רשם הקבלנים גם לוודא את האמינות של בעל המקצוע ולא רק את ניסיונו ורמת המקצועיות שלו. יש לציין שלא די בכך שרשם הקבלנים קיבל את בקשתו של הקבלן, כעת יהיה עליו לעלות בהדרגה בסיווגים השונים על מנת שיוכל לקבל עבודות בעלות טווח רחב יותר. עוד סיבות לפיהן רשם הקבלנים רשאי לדחות את בקשת המבקש הן: פשיטת רגל, ניהול תאגיד שהורשע בעבירה, הרשעה בגין עבירת על חוק התכנון והבנייה וכן הלאה…  

חוק רישום קבלני שיפוצים – מי צריך את זה בכלל?

כפי שזה נראה עד כה, מדובר על תהליך בירוקרטי ארוך עד לקבלת הרישיון… האם באמת יש צורך בכך בעולם השיפוצים? חשוב להבין, קבלן שיפוצים הוא מקצוע מבוקש ויש לו היצע עבודה רחב, אך כאשר אתם לא מחזיקים ברישיון יש לכם הגבלה על כמות העבודה אותה תוכלו לקחת. קבלן אשר עובד ללא רישיון אינו זכאי לקחת פרויקטים שעלותם עולה על כ-45 אלף ש"ח, או פרויקטים אשר מצריכים היתר בניה (סגירה של חדר וכד'). לכן, אמנם מדובר על מקצוע מבוקש, אך ברגע בו אין לכם רישיון אתם מצמצמים את אפשרויות התעסוקה שלכם באופן נרחב.  https://www.youtube.com/watch?v=HskUcvdD7NM

חוק רישום קבלני שיפוצים – הכשרה

על מנת שתוכלו לגשת למבחן, בין אם יש לכם ניסיון או לא, עליכם יהיה לגשת למוסד לימודים אשר יעביר את ההכשרה. מדובר על קורס שיכול להתפרש על גבי כמה חודשים ארוכים, כמעט שנה. הדגש הגדול אליו אתם צריכים לשים לב הוא האם מוסד הלימודים בו בחרתם עובד בסנכרון עם משרד הרווחה. מקום לא מוכר לא יהיה זכאי להכרה מצד משרד הרווחה, וכך המבחנים וההכשרה שלכם לא יהיו רלוונטים. 

על פי החוק במדינת ישראל, כל קבלן המבצע עבודות קבלניות, חייב להחזיק רישיון קבלן בתוקף. למרבה הצער, ישנם בישראל לא מעט קבלנים הפועלים ללא רישיון כלל, אם כי ניתן לזהות שינוי במגמה כשיותר ויותר קבלנים מבינים את הערך הכלכלי העצום בהחזקת מעמד של קבלן רשום. נושא הרישוי והרישום כולו, מעוגן במסגרת חוק רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות והוא הגורם המנחה את כל פעילות רשם הקבלנים, כמובן בנוסף לתקנות החוק ולנהלים של רשם הקבלנים. מה אומר החוק? על כך מספרים לכם בשורות הבאות המומחים של חברת התקווה, המספקת מגוון שירותים מקצועיים ועסקיים לקבלנים ובכלל זה רישום קבלנים.

 

חוק רישום קבלנים – למה הוא נדרש?

בישראל קיים חוק ייעודי וייחודי העוסק בכל הנושא של רישוי קבלנים והפיקוח עליהם. ענף הבניין הוא אחד מענפי הכלכלה הגדולים בישראל ולמעשה בכל מדינה אחרת. ענף הבניין מגלגל בכל שנה מיליארדים רבים של שקלים, מעסיק מאות אלפי בני אדם וכולל בתוכו אינספור עבודות מקצועיות שחלקן גם כרוכות בסוגיות בטיחותיות. כל העומס הערכי הזה יושב בסופו של דבר על כתפיו של הקבלן המבצע, שהוא הגורם האחראי על שלבי הביצוע בענף הבניין. זהו איש המקצוע שאחראי לסטנדרטים של הבנייה, לבטיחות הבנייה והעובדים, להתנהלות הוגנת ועמידה בהבטחה ללקוח ולעמידה בכל ההוראות הרגולטוריות החלות על ענף הבניין. כדי להבטיח שהקבלן אכן עומד בכל המטלות הללו, מעוניינת המדינה לבדוק את היכולות שלו, את ההשכלה המקצועית שלו ואת הוותק המקצועי שלו ובהתאם לכך להחליט האם הוא זכאי לקבל רישיון קבלן אם לאו. נושא זה מעוגן כאמור במסגרת חוק רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות והוא מפורט לפרטיו הקטנים במסגרת התקנות לחוק.

מה אומר החוק?

החוק מפרט את כל החובות החלות על קבלן ואת מערכת היחסים של הקבלן עם רשויות האכיפה, במטרה להבטיח התנהלות תקינה של ענף הבניין, של עבודות הקבלנות בענף הבניין ושל ההתנהלות מול הרגולטור. על פי חוק רישום קבלנים, כל קבלן חייב להחזיק ברישיון קבלן, המעניק לו את הרשות לנהל פרויקטים קבלניים בתחום הספציפי בו הוא רשום. בנוסף לכך, הרישיון מאפשר לקבלן אך ורק פרויקטים בהיקף מסוים, שנקבע בהתאם לרמת הסיווג של רישיון הקבלן, ממש כמו דרגות של רישיון רכב. זאת אומרת שקבלן רשום לא רשאי לבצע כל עבודה קבלנית בכל תחום ובכל היקף, אלא אך ורק עבודות בתחום ההתמחות שלו ובהיקף פרויקטים בהתאם לסיווג בו מסווג הקבלן.

נושא הרישום הוא בעיקרו נושא פרוצדורלי, אבל בעל חשיבות רבה. על פי חוק רישום קבלנים, העיקר הוא רישיון הקבלן, אבל מרגע שהקבלן קיבל את הרישיון, יש להוסיף את שמו לפנקס הקבלנים המנוהל על ידי רשם הקבלנים במשרד השיכון. הוספת שמו של הקבלן לפנקס הקבלנים מיועדת להפוך את פנקס הקבלנים למאגר מידע בו מופיעים כל הקבלנים בעלי הרישיון עם פירוט לגבי גבולות הרישיון של כל אחד מהם, הן בהיבט של תחום ההתמחות והן בהיבט של היקף הפרויקטים. פנקס זה נגיש לציבור באופן חופשי וחינמי ומאפשר לכל אדם לבחון את הקבלנים שאיתם הוא רוצה לעבוד על מנת לבחון את התאמתם לפרויקט שלו.

חברת התקווה היא חברה ותיקה ומקצועית המספקת מגוון שירותים עסקיים ומקצועיים לקבלנים ובכלל זה מסייעת בבדיקת זכאות לרישיון קבלן וכמובן הגשת בקשה לרישיון קבלן וניהול התהליך מקצה לקצה ובצורה מקצועית על ידי צוות של אנשי מקצוע שחיים את התחום יום יום כל היום.

לסיכום

החוק אשר נכנס בשנת 1969 עשה סדר בכל ענף הבנייה, כיום ישנם ענפים שונים בתחום הבניה אשר כולם מניבים עבודה וסכומים יפים לכיס. עם זאת, קבלני שיפוצים נחשבים לבעלי היצע העבודה הרחב ביותר, זאת בשל יוקר מחירי הדיור והעדפה של לקוחות לבצע שיפוץ גדול מאשר מעבר דירה. על מנת שתוכלו לבצע עבודות בהיקף סכומים רחב יהיה עליכם לקבל את הרישיון מאת רשם הקבלנים, זאת לאחר הצגה של ניסיון, עבר נקי, מבחנים והכשרה. יש להדגיש, קבלן שיפוצים ללא רישיון לא יוכל לקחת על עצמו פרויקטים גדולים. כמו כן, גודל הפרויקטים אותם תוכלו לקחת מותאם גם לפי דרגת הסיווג שלכם לאחר קבלת הרישיון.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב:

התקשרו עכשיו
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!